Joost van der Beek is professioneel gitarist, componist en gitaardocent met een brede muzikale interesse. Hij studeerde in 2011 af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2014 behaalde Joost zijn Master of Arts graad aan het ArtEZ Conservatorium. Tijdens deze masteropleiding studeerde hij een jaar in Californië aan het Los Angeles College of Music, om zich verder toe te leggen op de jazzrock/fusion muziek. Hij heeft in Los Angeles onder andere lessen gevolgd bij Allen Hinds, Brad Rabuchin, Jerry Watts en Ralph Humphrey.

Joost heeft zich door de jaren geprofileerd als allround gitarist. Door zijn passie voor uiteenlopende muziekstijlen heeft hij zich onder andere toegelegd op pop, rock, funk en jazz.

Naast zijn werk als sessie- en studiogitarist legt Joost zich toe op het componeren en arrangeren. Zo werkt hij samen met verschillende songwriters in Los Angeles als songwriter en studiogitarist.

Aangezien het muzikantenbloed kruipt waar het niet gaan kan, speelt Joost in veel verschillende bands, waaronder het Joost van der Beek Trio, een jazzrock/fusion formatie dat voornamelijk arrangementen en composities speelt van zijn hand. Op de pagina “bands” vindt u een actueel overzicht van alle lopende projecten en bands.